keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Lapset, jotka elävät pumpulissa




Törmäsin tuossa taannoin mielestäni hyvin huvittavaan lehtijuttuun (joka löytyy tästä), jossa kerrottiin monien vanhempien järkyttyneen, sillä televisiossa oli näytetty pätkä, jossa kaksi poikaa vetävät käteen WC-tiloissa… Aivan vain uteliaisuuttani kaivoin Youtubesta kyseisen pätkän, ja kuten arvelinkin, niin media ja osa vanhemmista, teki jälleen kärpäsestä härkäsen. Olen melkeinpä sitä mieltä, että tuskin monikaan seitsemänvuotias elää epätiedossa siitä, että mitä nämä pojat videolla tekivät. Ja minusta se ei välttämättä ole huono asia.

Muistaakseni kyllä jo ala-asteikäisenä opeteltiin, että mistä ne lapset tulee, ja että haikaralla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ja muistan myös, kun silloin ikäiseni poikakaverit surffailivat meidän kotikoneella aikuisviihdesivustoilla silmät kiiluen, kun ei se siellä netissä ole kovin vaikeaa klikata sitä ”kyllä olen yli 18-vuotias”-nappia… ja myöhemmin itse sain siitä syyt niskoilleni. Ja kyllä, he kaikki tiesivät hakusanat englanniksi, että mitkä sinne googleen pitää kirjoittaa, jotta saisi blondeja paljastissisiä naisia ruudulle tai vaikkapa mieluummin ison ryhmän `tuhmia´ punapäitä.

Palaten aiheeseen, eli siihen monien aikuisten mieltä järkyttäneeseen videoon.  Videon ikärajaksi on asetettu 7 vuotta, mikä on minusta aivan sopiva, sillä kriittiset paikat ovat kokoajan peitetty eikä muutenkaan siinä näy mitään mieltä kauhistuttavaa. Okei, ihmiset ovat yksilöitä, ja se mikä ei välttämättä olisi silloin minua hirvittänyt, saattaisi kyllä jollekin toiselle olla traumaattista. Ja siksi nämä ikärajatkin ovat yleensä suosituksia, en minäkään katso kaikkia k-18 kauhuelokuvia, vaikka minulla lupa niihin nykyään onkin..

Pointtina haluan tässä tekstissä tuoda esiin sen, että missä s**tanan hyvinvointiyhteiskunnassa lapset kääritään pumpuliin ja hyssytellään, että ei tuollaisia asioita oikeasti tapahdu. Olen varma, että jokainen 7-vuotias poika, miksei tyttökin, on varmasti kokeillut, että mikäs juttu siellä jalkojen välissä on ja niitä joita asia oikeasti kiinnostaa, osaa netistä ja muualta myös etsiä asioita.

Toki olen myös sitä mieltä että vanhempien tulisi kertoa niistä netin vaaroista ja että aivan kaikki siellä ei ole mitenkään todelliseen elämään liittyvää, ja seurata ehkä hieman millaisilla sivustoilla se oma lapsi surffailee, mutta hei jooko, järki käteen! Jos noista asioista ei saa puhua ääneen, niin älkää sitten myöhemmin tulko itkemään, että miksi juuri se meidän Meri sai sen sukupuolitaudin tai vastaavan. 

Jotkin vanhemmat eivät vain halua uskoa, että se oma lapsi kasvaa kokoajan, ja haluavat pitää heidät siellä tutussa ja turvallisessa mielikuvitusmaailmassaan, jossa ei ikinä aikuistuta…




-Essi


Ps. Aiheena tämä on ehkä turhan laaja ja tästä varmasti saisi enemmänkin tekstiä. Ja sen verran haluan myös muistuttaa, että minulla ei vielä omia lapsia ole, joten mielipiteeni tulee ehkä olemaan toinen siinä vaiheessa kun niitä lapsia on...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !